joi, 2 iunie 2016

ROLUL ARTELOR


                            Rolul artelor 

      


Cele sapte arte importante sunt:
1.Pictura
2.Sculptura
3.Arhitectura
4.Muzica
5.Dans
6.Poezia
7.Cinematografia






Pictura este o ramură a artelor plastice care reprezintă o posibila realitate în imagini artistice bidimensionale, create cu ajutorul culorilor aplicate pe o suprafață. Scopul este de a obține o compoziție cu forme, culori , texturi și desene , care dă naștere la o operă de artă în conformitate cu principiile estetice. 





     Sculptura este o artă a volumelor în spațiu care încearcă să atingă coarda sensibilă a persoanelor umane prin expunerea spațială a diferite obiecte reale, tridimensionale. Perceperea obiectelor tridimensionale poate avea loc atât vizual cât și pe cale tactila.
      Arhitectura este stiinta și arta de a proiecta și construi clădiri și ansambluri de clădiri potrivit anumitor proporții și reguli, în funcție de caracterul și destinația construcțiilor.
 

Muzica  este arta combinării notelor în succesiune și simultan  într-o formă plăcută estetic, organizarea ritmica  a acestor note și integrarea lor într-o lucrare completă.
















Dansul este un mijloc artist de exprimare a unui mesaj printr-o succesiune de mișcări ritmice, variate și expresive ale corpului, executate în ritmul muzicii , având caracter religios, de artă sau de   divertisment.



Poezia  este o formă de arta în care limba este utilizată pentru calitățile sale estetice și evocative, pentru a completa sau a înlocui semnificatia sa aparentă. 
  Cinematografia este tehnica sau arta de a înregistra fotografic unele scene pe un film special și de a le reproduce prin proiectare luminoasă pe un ecran. 
 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu